Eurofins Czech >> Potravinářství >> Senzorické hodnocení

Senzorické hodnocení

Sidebar Image

Naše odborné laboratorní pracoviště provádí:

Senzorické zkoušky organoleptických a hedonických vlastností potravin, zemědělských produktů a jejich složek akreditované ČIA o.p.s.

  • diferenční ve smyslu ISO 6658
  • s použitím stupnic a kategorií ve smyslu ISO 6658
  • analytické nebo popisné ve smyslu ISO 6658

Senzorické zkoušky jsou prováděny prostřdnictvím panelu vybraných kritérií a posuzovatelů podle ISO 5496 a ISO 8586 v senzorické laboratoři, odpovídající požadavků normy ISO 8589.

Rozšířená nabídka:

  • spotreřebitelské průzkumy metodou analýz dokumentů, přímého pozorování nebo přímého styku s konzumentem
  • školení a výcvik posuzovatelů
  • poradenství při vývoji nového výrobku, včetně posouzení náležitostí obalu nebo etikety dle legislatívy EU
  • porovnání výrobků s benchmarkem a konkurenčními výrobky
  • návrhy hodnotících schémat
  • poradenství při tvorbě senzorických profilů výrobků
  • opradenství při vývoji funkčních výrobků

Stabilitní studie:

  • stanovení nebo ověření doby trvanlivosti a použitelnosti výrobku