JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Czech >> Aktuality >> Steviol-glykosidy

Steviol-glykosidy

Sidebar Image

Steviol-glykosidy jsou látky sladké chuti obsažené v listech rostliny stévie sladké (Stevia rebaudiana Bertoni). Nejčastěji zastoupeným glykosidem je steviosid, který je 200 – 300x sladší než sacharóza. V nižších koncentracích se vykytují steviolbiosid, rebaudiosid A – F a dulkosid. Steviol-glykosidy se řadí mezi nekalorická a nekariogenní sladidla a jako přídatné látky se označují kódem E960. Jejich maximální limity jsou stanoveny od 11. listopadu 2011.

V laboratořích skupiny Eurofins nabízíme:

  • Měření obsahu steviol-glykosidů
  • Vyjádření obsahu steviol-glykosidů jako ekvivalentů steviolu
  • Vyhodnocení obsahu steviol-glykosidů k legislativním limitům

Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:

  • Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
  • Vyhodnocení k legislativním limitům
  • Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
  • Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy

V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.

info.cz@ftcee.eurofins.com
+420 733 745 308