JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Czech >> Nabízená školení

Nabízená školení

Interní auditor bezpečnosti potravin

Cílem kurzu je seznámit účastníky s normami, metodikou a zásadami auditování potravinářských provozů při provádění auditů první a druhou stranou.

Kurz je určen auditorům bezpečnosti potravin a pracovníkům managementu kvality v potravinářských provozech, kteří provádějí (nebo plánují provádět) interní a dodavatelské audity podle mezinárodních standardů GFSI (IFS, BRC, FSSC 22000) se zohledněním požadavků normy ISO 19011:2018 pro auditování systémů managementu.    

Program kurzu: 

  • Normy pro auditování, terminologie, principy auditování, požadavky na auditory.
  • Vybrané požadavky standardů GFSI na plánování a provádění auditů.
  • Metodika a zásady auditování dle ISO 19011:2018 (fáze auditu, metody auditování, psychologie auditu).
  • Audit v praxi a zkušenosti z auditů (jak postupovat v provoze, praktické ukázky, příkladové studie).
  • Nejčastější neshody při realizaci auditů, klasifikace neshod, správná formulace neshod.
  • Dokumentace auditů (plány, programy, auditní checklisty, auditní zprávy).

Místo konání: Praha (bude upřesněno podle počtu účastníků)

Kurz je možné realizovat u Vás ve firmě (v případě většího počtu účastníků z jedné firmy).

Termín konání: 25.5.2023

Doba trvání kurzu: 9:00 – 16:00

Forma ukončení kurzu: Po úspěšném složení závěrečného testu obdrží účastník osvědčení o absolvování kurzu.

Lektor, odborný garant: Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D. (auditor bezpečnosti potravin, lektor a vysokoškolský pedagog systémů řízení jakosti a bezpečnosti potravin) 

Cena kurzu:   3 000,- (bez DPH)

V případě realizace kurzu u Vás ve firmě je cena nastavena individuálně dle počtu účastníků.

V případě zájmu o kurz nebo v případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat na info@eurofins.cz

Řízení alergenů při výrobě potravin

Cílem kurzu je poskytnout účastníkům aktuální informace o potravinových alergenech, platných  legislativních požadavcích a postupech správné praxe při manipulaci s alergeny se zohledněním požadavků standardů GFSI (IFS, BRC, FSSC 22000).

Kurz je určen pracovníkům potravinářských provozů, zejména pracovníkům zodpovědným za jakost a bezpečnosti potravin, manažerům jakosti, vedoucím výroby, technologům a dalším členům týmu HACCP.

Program kurzu: 

  • Potravinové alergie/intolerance, přehled hlavních alergenů a vliv zpracování potravin na jejich alergenicitu.
  • Požadavky platné legislativy týkající se alergenů a ovládání rizika křížové kontaminace alergeny při výrobě potravin a jejich uvádění na trh, značení stop alergenů.
  • Postupy správné výrobní a hygienické praxe při manipulaci s alergeny a ovládání křížové kontaminace při výrobě potravin, zohlednění požadavků GFSI standardů (IFS, BRC, FSSC 22000) a postupů Codex Alimentarius (specifikace surovin, přejímací postupy, značení a skladování alergenů, plánování výroby, časové a prostorové oddělení výroby, čištění a sanitace, metody ověřování účinnosti sanitace).
  • Metody laboratorního testování alergenů, využití rychlotestů na alergeny pro okamžité posouzení možné kontaminace přímo v provoze.

Místo konání: Praha (bude upřesněno podle počtu účastníků)

Kurz je možné realizovat u Vás ve firmě (v případě většího počtu účastníků z jedné firmy).

Termín konání:18.5.2023

Doba trvání kurzu: 9:00 – 15:00

Forma ukončení kurzu: Po úspěšném složení závěrečného testu obdrží účastník osvědčení o absolvování kurzu.

Lektor, odborný garant: Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D. (auditor bezpečnosti potravin, lektor a vysokoškolský pedagog systémů řízení jakosti a bezpečnosti potravin) 

Cena kurzu:   2 500,- (bez DPH)

V případě realizace kurzu u Vás ve firmě je cena nastavena individuálně dle počtu účastníků.

V případě zájmu o kurz nebo v případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat na info@eurofins.cz

Senzorické školení

Laboratoř Eurofins CZ nabízí neakreditované přezkoušení smyslů pomocí senzorických zkoušek vypracovaných dle normy ČSN ISO 8586:2015.

Kurz je určený pro široké spektrum zájemců. Především pro pracovníky potravinářských a zkušebních laboratoří, pracovníky kontrolních orgánů, technology, pracovníky oddělení kvality a nákupčí v obchodních řetězcích.

Zkoušky jsou všestranně koncipované a slouží k potvrzení schopnosti rozlišovat a rozpoznávat základní chutě a pachy, pamatovat si intenzitu vjemu posuzovaného vzorku a schopnost rozlišení různé intenzity zbarvení vzorků.

Výstupem školení je osvědčení o přezkoumání smyslů (dle normy ISO:8586:2015).

Program kurzu:

Celé školení je rozdělené do dvou bloků. Nejdříve se účastníci seznámí se základními pojmy, metodami a zásadami senzorického hodnocení na teoretické přednášce. V druhém bloku proběhne přezkoušení smyslů hodnotitelů v plně zařízené senzorické laboratoři Eurofins CZ.

Místo konání: senzorická laboratoř EUROFINS CZ, Radiová 1285/7, Praha 10

Termíny senzorických zkoušek

Počet účastníků školení/přezkoušení je max. 7 osob v jeden termín zkoušení. Při počtu 5 a více zájemců ve skupině je možnost dohodnutí individuálního absolvování zkoušek. Minimální počet účastníků pro konání školení je 5 osob.

Termín konání:

  • 10.05.2024 od 13:00
  • 16.05.2024 od 13:00
  • 13.06.2024 od 13:00
  • 14.06.2024 od 13:00

Cena kurzu je 2500,- bez DPH za osobu. V případě množstevní slevy nás neváhejte kontaktovat na emailu Katerina.Chybova@ftcee.eurofins.com

Přihlásit se na kurz je možné vyplněním přihlášky (zde) a zasláním na e-mail: Katerina.Chybova@ftcee.eurofins.com.  

Volnou kapacitu termínu si prosím ověřte před odesláním přihlášky na emailu Katerina.Chybova@ftcee.eurofins.com, nebo telefonním čísle +420 773 039 062.

 

V případě zájmu o kurz nebo v případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat na info@eurofins.cz.