JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Potraviny >> Falšování potravin >> Lihoviny a alkoholické nápoje

Lihoviny a alkoholické nápoje

Sidebar Image

Způsoby falšování

nesoulad s regulačními referenčními hodnotami (obsah cukru, alkoholu..)., nepovolené přidávání nedeklarovaných ingrediencí, denaturační činidla, technický líh, nesprávné označení kategorie, značky, nebo botanického původu použitých bylin.

Laboratorní metody ověřující kvalitu lihovin a alkoholických nápojů

  • Kontrola botanického původu
  • Kontrola stáří dřevěných sudů
  • Obsah těkavých sloučenin

Identifikace a kvantifikace hlavních a vedlejších složek v pivech

  • obsah alkoholu, hustota, obsah sušiny, hořkost, obsah cukru, barviva, diacetyl

Identifikace a kvantifikace hlavních a vedlejších složek v ciderech

  • obsah alkoholu, hustota, sušina, popely, cukry, síra, obsah volných a vázaných kyselin, acetaldehyd.