JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Czech >> Vzdělávání a audity >> Poradenství

Poradenství

Sidebar Image

Spolupráce na přípravě a implementaci dokumentace systémů řízení jakosti a bezpečnosti potravin pro výrobce potravin, provozovatele společného stravování a maloobchodní provozy formou jednorázové nebo pravidelné aktivity.

Neustálé zvyšování úrovně jakosti a bezpečnosti vyráběných produktů.

Metodické vedení a konzultační podpora ve vybraných oblastech:

  • Systém HACCP (analýzy nebezpečí, analýza rizik, postupu zavádění systému a vedení dokumentace).
  • Správná výrobní a hygienická praxe (GMP/GHP).
  • GFSI standardy (FSSC 22000, IFS, BRC).
  • Řízení alergenů v potravinářských provozech s cílem minimalizovat nebezpečí křížové kontaminace (analýza rizik, preventivní opatření, značení stop alergenů).
  • Potravinové podvody (posouzení zranitelnosti, analýza rizik a strategie zmírňování potravinových podvodů).
  • Obrana potravin (analýza rizik, postupy ovládání záměrné kontaminace produktů).
  • Plány analýz vzorků potravin/vody/ledu/stěrů na základě provedené analýzy rizik, legislativních požadavků a požadavků zákazníka.
  • Sledovatelnost potravin.
  • Platná a připravovaná legislativa ČR a EU.
  • Označování potravin a kontrola správnosti etiket.

Externí manažer jakosti

  • Možnost přenesení rutinních i specializovaných činností v oblasti tvorby, implementace, řízení a ověřování systému bezpečnosti potravin (GMP/GHP, HACCP/GFSI) na externího dodavatele v rozsahu požadovaném zákazníkem.
  • Metodické vedení a konzultační podpora v oblasti zvyšování úrovně bezpečnosti potravin.
  • Inspekce/audity hygienického stavu provozu, interní audity HACCP/GFSI dle plánu.
  • Účast na auditech prováděných zákazníky, kontrolními orgány a certifikačními společnostmi.
  • Realizace dodavatelských auditů.
  • Školení pracovníků z hygienického minima, HACCP, řízení alergenů, obrany potravin, potravinových podvodů atd.